Pensionarii pe caz de boală sunt filmaţi fără să ştie în timpul consultaţiilor. Montarea camerei video a fost autorizată de fostul şef al instituţiei, însă înregistrarea actului medical nu se poate face decât cu acordul pacientului. Zilnic, zeci de pensionari stau ore în şir la rând în faţa cabinetului de expertiză medicală pentru a-şi prelungi termenul de pensionare pe caz de boală.
Însă, ceea ce nu ştiu pensionarii, este că toate consultaţiile din cabinetul medicului Aida Nedelcuţ sunt înregistrate cu camera de supraveghere video.
Întrebaţi dacă au aflat de metoda permanentă de monitorizare, pacienţii au ridicat sec din umeri.
“Nu ştiam că sunt filmată, uite acum aflu. Nu mi se pare normal, dar ce să facem dacă avem nevoie de consultaţii”, spune Maria Alexe.
Nici Virgil Saulea nu este de acord cu iniţiativa medicului.
“Habar nu aveam că în cabinet sunt montate camere video. Nu este niciun afiş care să ne atenţioneze că suntem înregistraţi. Cred că sunt puse pentru a se demonstra că doamna doctor nu ia şpagă. Nu mi se pare corect să fiu filmat în timp ce mă consultă”, spune bărbatul.
Camera, avizată de un director interimar
Camera video din colţul încăperii a fost montată la propunerea medicului Aida Nedelcuţ, dar cu aprobarea directorului interimar al CJP de la acea vreme, Vasile Mihăilescu.
“Suntem într-o epocă modernă. În plus, am aprobare pentru această cameră video” , ne-a spus doctoriţa care, imediat după vizita reporterilor Adevărul de Seară a pus-o pe asistentă să lipească pe uşa cabinetului un afiş pe care scria “monitorizare video”.
Problema existenţei camerelor de supraveghere în incinta cabinetului medical este şi în atenţia actualului şef al Casei de Pensii, Adrian Juravle, aflat la conducere de doar două săptămâni