Sute de craioveni stau la cozi zile întregi pentru a returna aparatele „gratuite“ DigiMobil. În caz contrar, ei trebuie să plătească penalizări în euro.
Furnizorul local de servicii de cablu TV, internet şi telefonie, compania RCS&RDS, este din nou ţinta nemulţumirilor clienţilor. Unii dintre ei au reclamat că sunt obligaţi să plătească unele servicii gratuite. De data aceasta, ne-a scris Bogdana Lungu, clientă a RCS&RDS, care s-a văzut nevoită să returneze un aparat telefonic mobil.
„Iată care este planul lor de marketing: îi furnizezi clientului un telefon mobil (DIGI) şi îl iei prin învăluire. Totul e gratuit, ce mai e de spus... decât «wow»! Apoi, pe motiv că nu a folosit telefonul timp de trei luni, trimiţi o scrisoare la adresa clientului şi îl somezi ca în termen de 15 zile de la primirea scrisorii să predea telefonul, orice întârziere fiind taxată cu un euro pe zi. Alternativele sunt: păstrarea telefonului pentru un abonament de doi euro sau cumpărarea telefonului la preţul de 30 de euro“, spune Bogdana Lungu.
Problema clientei este că nu ştia de această clauză de returnare. „Condiţiile de returnare sunt trecute în contractul de custodie a aparatului. Dacă aparatul nu este utilizat timp de trei luni consecutiv, clientul primeşte acasă o scrisoare, prin care este înştiinţat că trebuie să returneze telefonul, în maximum 15 zile de la primire scrisorii. Dacă nu, plăteşte o penalizare de un euro pentru fiecare zi de întârziere. După trei luni, telefonul poate fi păstrat şi pentru un abonament de doi euro lunar sau poate fi cumpărat, la sfârşitul custodiei, contra sumei de 30 de euro“, ne informează una dintre operatoarele RCS&RDS Craiova.
Departamentul de reclamaţii al RDS&RCS, căruia GdS i-a solicitat un răspuns oficial, spune că firma „îşi rezervă dreptul de a solicita returnarea aparatului telefonic în situaţia în care serviciul nu