Solistă de operetă, premiată la Festivalul Crizantema de aur, dirijoare şi interpretă de muzică camerală, fosta profesoară şi directoare a Şcolii Populare de Arte a pregătit zeci de vedete care s-au afirmat la nivel local, naţional şi chiar internaţional.
Cornelia Voica s-a îndrăgostit de artă la o vârstă foarte feagedă. La 5 ani, mătuşa sa, maestră de balet la Teatrul de operă din Timişoara, a întrodus-o în acestă lume pe care nu avea s-o mai părăsescă niciodată.
“ Sora mamei mele mă tot târa după ea în sălile de studio. Aşa am luat contacte cu această lume absolut mirifică. Ziua îi urmăream pe artişti la repetiţii iar seara mergeam la spectacolele de operă şi balet. Eram un copilaş când am văzut pentru prima dată Aida, Rigoletto, Boema, Liliacul sau Lacul lebedelor. Aşa s-a născut dragostea mea pentru artă şi dorinţa de a intra în aceast mediu.”, povesteşte Cornelia Voica care la vârsta de de şapte ani se muta împreună cu mama sa, la Piteşti, oraşul pe care l-a îndrăgit din prima clipă şi în care s-a stabilit definitiv.
Absolventă a generaţiei de aur a Şcolii Populare de Artă Piteşti, Cornelia Voica devine după câţiva ani de studii universitarea la Iaşi, profesor de canto la aceeaşi scoală. Prin mâinile sale au trecut generaţii peste generaţii de copii şi tineri talentaţi din care a făcut artişti în adevăratul sens al cuvântului.
Felicia Filip, una dintre elevele sale
Ileana Şipoteanu, Cristina Turcu Preda, Otilia Rădulescu, Elena Sidonia Nica sau Felicia Filip sunt doar câteva dintre artistele cărora le-a îndrumat primii paşi în lumea muzicii şi care au făcut cinste Şcolii Populare de Arte Piteşti, atât în ţară cât şi dincolo de hotare.
“Mi-l amintesc pe maestrul Moise Mitulescu în momentul în care mi-a recomandat-o pentru canto pe Felicia Filip, care atunci urma doar cursuri de pian l