Ziceam în articolul anterior că această campanie s-a desfăşurat într-o monotonie exasperantă. Toţi candidaţii împotriva unuia, până când, deodată, Crin Antonescu, aflat la Călăraşi, a adus în discuţie publică vizita lui Mircea Geoană la Moscova. Minimalizată de trupa de zgomot a candidatului PSD, trecută sub tăcere de presa trusturilor Intact şi Realitatea TV, după trucul întoarcerii capului la vederea grămăjoarei de fecale, vizita pe şest a preşedintelui Senatului, totodată vicepreşedinte CSAT şi preşedinte PSD, se constituie într-una dintre cele mai mari erori ale carierei politice a lui Mircea Geoană.
Efectuată la 27 aprilie 2009, amintind izbitor de politica PSD din boscheţi, vizita era ştiută şi documentată chiar din timpul desfăşurării. Preşedintele Traian Băsescu era obligat, prin prerogativele constituţionale, s-o facă publică imediat după încheiere. N-a făcut-o. Pe de o parte, pentru că Mircea Geoană era preşedintele partidului din Coaliţia de guvernare, pe de alta, pentru că a ţinut-o ca s-o dea, vorba lui Caragiale, la "Răsboiu".
Dezvăluirea privind vizita a apărut pe HotNews.ro, marţi, 10 noiembrie 2009. Sunt date convingătoare că e vorba despre un material livrat presei de către politicieni. Rămasă pe HotNews.ro, dezvăluirea n-ar fi avut nici un efect, în condiţiile unei mari părţi a presei puse în slujba candidatului Mircea Geoană. E ceea ce s-a întâmplat până joi, 12 noiembrie 2009. Dezvăluirea a trecut neobservată de presa atât de atentă cu alţi candidaţi decât Mircea Geoană.
Joi, 12 noiembrie 2009, dezvăluirea a fost luată de pe HotNews.ro şi aruncată în spaţiul campaniei electorale de Crin Antonescu. E drept şi că până atunci liderul PNL îl atacase pe Mircea Geoană. O făcuse însă începând doar de la 30 octombrie 2009 şi, mai ales, la nivel de nuanţe. Într-o campanie electorală, definitoriu spaţiu al huruielii asur