Liberalul Crin Antonescu nu ezita sa-l atace pe Mircea Geoana, uneori mai aprig decat pe Basescu, cu toate ca are cu el o intelegere, fie si formala, privind functionarea majoritatii parlamentare si, implicit, pentru sustinerea lui Klaus Iohannis ca premier. Tonul folosit lasa insa loc de multe intrebari daca raportam declaratiile belicoase la un interes electoral comun, care a stat la baza unui aranjament politic cu termen limitat, facut in scopul vadit de a avantaja opozitia si pe fiecare candidat in parte in batalia cu seful statului. In mod cert, Antonescu isi permite sa-l critice pe Geoana – in definitiv, ce poate pierde? – fiindca stie ca principalul adversar pentru accesul in turul al doilea nu este prezidentiabilul PDL, ci candidatul unui partid care defileaza cu Iohannis cu voia PNL.
Facand o asemenea constatare, sunt dator sa adaug faptul ca pe Crin nu-l mai intereseaza astazi unitatea majoritatii, exploatata din plin de contracandidatul pesedist, ci doar torpilarea partidului in varful caruia sta ancorat un politician aflat in contact permanent cu preaiubitul si stimatul conducator PSD Ion Iliescu. Se cuvine, asadar, sa ne intrebam cum este posibil sa mai fie recunoscuta o coalitie de vreme ce atat Antonescu, cat si Geoana duc o campanie cu mesaje electorale incompatibile cu proiectul din Parlament, construit o data cu demiterea Guvernului Boc printr-o motiune de cenzura? Cei grupati in jurul pesedistului ar trebui sa aiba rezerve pronuntate fata de primarul Sibiului pentru a nu li se reprosa inainte de primul tur, pe fondul intensificarii atacurilor lui Crin Antonescu, faptul ca Geoana a facut de ras partidul, imprumutand cu seninatate un independent ales de PNL pe criterii strict liberale.
Departarea de adevar ii poate aduce "partenerului" de majoritate un avantaj substantial, mai ales daca Antonescu se hotaraste sa vorbeas