Studenţii cu spirit antreprenorial nu mai au nevoie de banii părinţilor. Pe timp de criză, studenţii din Complexul Memorandumului dezvoltă miniafaceri cu imprimante, reparaţii de calculatoare şi servicii de coafură şi manichiură. Alţii îşi vând frigiderele de acasă, calcultoarele şi chiar telefoanele mobile. Toate serviciile au avantajul de a fi accesibile pentru buzunarele studenţilor.
De pildă, Luisa Mihalcea are grijă de imaginea colegelor ei din cămin, înainte de a ieşi la un club şi nu numai. Studentă în ultimul an la Litere, Luisa şi-a descoperit talentul la tuns şi coafat încă de la 14 ani, iar de-a lungul timpului întrega familie a trecut „testul“ foarfecelor sale.
Tunde, vopseşte şi aranjează podoaba capilară a căministelor, încă din anul întâi de facultate. În plus, tânăra are şi diplomă de coafeză.
„ La început o făceam pe gratis, ca să-mi fac cliente. Mi-am pus anunţuri prin toate căminele şi mi-am creat o reţea de cliente fidele. Înainte de vacanţa de Crăciun merge cel mai bine, pentru că atunci toate fetele vor să arate bine pentru sărbători “, poveşteşte studenta.
Fata spune că de când face bani din tuns nu mai are grija hainelor şi a cosmeticelor, pe care şi le cumpără singură, fără ajutorul părinţilor.
Pentru un tuns cere între 10 şi 16 lei, în funcţie de lungimea părului, iar pentru un vopsit ia între 6 şi 10 lei, iar fetele care vor să îşi întrepte părul cu placa plătesc între cinci şi şapte lei.
A reuşit chiar şi să-şi scoată banii pe trusa de tuns în care a investit peste 400 de lei. Visul ei este să-şi deschidă un salon de hair-style, împreună cu sora sa, care este creatoare de accesorii.
Află despre alte tipuri de
afaceri studenţeşti în
Ţi-ai dori să îţi petreci concediul în Caraibe, cu 3.000 de euro î