Cercetarea lui Cătălin Macovei va fi realizată de Comisia de Evaluare a Consiliului Naţional de Integritate în secret, ca urmare a cererii preşedintelui ANI, care a afirmat că, în cursul audierilor, s-ar dezvălui informaţii ce ar putea aduce atingere siguranţei naţionale. Sursa: Vlad Stănescu Consiliul de Integritate l-a audiat pe Cătălin Macovei. Şeful ANI a cerut constituirea unei comisii şi a prezentat CNI faptul că a sesizat DIICOT. Macovei a afirmat că DIICOT a început deja urmărirea penală faţă de o serie de persoane, despre care există indicii că au sustras documente aparţinând ANI. Conform lui Macovei, foşti angajaţi ai ANI sunt cercetaţi penal de Parchet pentru înşelăciune, fals şi furt electronic de informaţii. În expunerea făcută de Macovei, acesta i-a acuzat pe foşti angajaţi că au sustras documente care, prin difuzarea lor, pot aduce atingere siguranţei naţionale.
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Cătălin Macovei, a declarat, în cursul audierilor că Sorin Roşca Stănescu i-a furnizat date referitoare la circumstanţele răpirii celor trei jurnalişti români în Irak, dar şi faptul că datele respective aduc atingere siguranţei naţionale.
Cătălin Macovei a mai afirmat că Sorin Roşca Stănescu i-a cerut, în cadrul întrevederilor de la Snagov, date şi despre alţi miniştri aflaţi în cercetare la ANI, ale căror nume nu au apărut până acum în presă.
CNI a decis înfiinţarea unei comisii de evaluare care îl va audia pe Cătălin Macovei, atât în legătură cu stenogramele apărute în mass-media, cât şi în legătură cu o posibilă implicare a acestuia într-o afacere de camătă. Cercetarea lui Cătălin Macovei va fi realizată la cererea preşedintelui ANI, în secret, de Comisia de Evaluare a Consiliului Naţional de Integritate pentru că subiectele discutate ar putea aduce atingere siguranţei naţionale.
P