Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, că greva generală de la metrou nu respectă legea şi a cerut oprirea protestului. Asta înseamnă că, de joi dimineaţă, metroul va circula după program normal, spre uşurarea bucureştenilor. Decizia instanţei poate fi însă atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti în termen de zece zile de la pronunţare. Ceea ce se va şi întâmpla, spune la RFI secretarul general al Uniunii Sindicale Libere Metrou Florin Crişu (audio).
Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, că greva generală de la metrou nu respectă legea şi a cerut oprirea protestului. Asta înseamnă că, de joi dimineaţă, metroul va circula după program normal, spre uşurarea bucureştenilor.
Decizia instanţei poate fi însă atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti în termen de zece zile de la pronunţare.
Ceea ce se va şi întâmpla, spune la RFI secretarul general al Uniunii Sindicale Libere Metrou Florin Crişu (audio).
În acest interval vor continua şi negocierile pentru contractul colectiv de muncă.
Angajaţii Metrorex au cer o majorare salarială de 20% şi renegocierea contractului colectiv de muncă.
Două zile a fost oprită circulaţia metroului în intervalul patru dimineaţa - 16. Legea îi obligă însă pe angajaţii de la Metrorex să asigure treimea.
Cu alte cuvinte, pe timpul grevei, o treime dintre garnituri trebuie să circule.
Liderii sindicali susţin însă că treimea este asigurată prin faptul că metroul funcţionează normal după ora patru după-amiaza. secretarul general al Uniunii Sindicale Libere Metrou Florin Crişu
Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, că greva generală de la metrou nu respectă legea şi a cerut oprirea protestului. Asta înseamnă că, de joi dimineaţă, metroul va circula după program normal, spre uşurarea bucureştenilor. Decizia instanţei poate fi însă atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti în termen