Saloanele cu dotări şi aparatură modernă vor mai sta goale cel puţin două săptămâni, perioadă în care vor fi mobilate corespunzător.
Ieri, zeci de persoane din rândul personalului sanitar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU), precum şi numeroşi reprezentanţi ai altor instituţii din oraş au asistat la inaugurarea Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă şi apoi la slujba religioasă de sfinţire.
„Această secţie este rezultatul efortului exclusiv al echipei care a venit în luna iunie. Ne-am preocupat foarte tare de această secţie pentru că acest spital trebuie să aibă o reanimare foarte modernă, pentru a face faţă oricărui fel de intervenţie, indiferent de natura sau numărul lor. Este o secţie foarte modernă. Ne putem compara cu oricare alt spital din lume din punct de vedere al echipării, dotării, aparaturilor, facilităţilor şi al personalului", a declarat managerul SCJU Constanţa, dr. Dan Căpăţână.
Noua secţie de ATI, situată la etajul trei, este compusă din şase saloane, fiecare cu câte cinci paturi. Totuşi, la etajul opt mai există, potrivit şefului Secţiei ATI, dr. Nicolae Gheorghe, încă opt paturi pentru copiii între zero şi 16 ani.
Acesta a mai precizat că momentan există doar 15 ventilatoare, când de fapt ar fi necesare cel puţin 30, şi minim două de rezervă, însă se pare că vor primi de la Ministerul Sănătăţii şi restul aparaturii. Un astfel de ventilator poate costa chiar şi 30.000 de euro.
În schimb, celelalte aparate necesare sunt suficiente, iar condiţiile din saloane rivalizează cu cele din marile spitale.
Sistemul de aer condiţionat, special pentru ATI, filtrează aerul. Acest lucru este extrem de important deoarece o asemenea secţie este foarte bogată în floră microbiană, iar geamurile nu se pot deschide pentru a se aerisi.
Potrivit dr. Nicolae Gheorghe, de când s-a realizat secţia veche de t