Românii care au achiziţionat în ultimii ani locuinţe de vacanţă, la mare sau la munte, mizau în principal pe o investiţie ce putea fi amortizată în câţiva ani din chirii. Acum, gândul acestora la o a doua casă a fost suspendat de criza financiară, în vreme ce exemplele dezvoltatorilor de ansambluri de vacanţă care şi-au lăsat proiectele baltă sau care au intrat în faliment încep să se înmulţească. De supravieţuit, mai supravieţuiesc doar cei care pot suporta financia
Românii care au achiziţionat în ultimii ani locuinţe de vacanţă, la mare sau la munte, mizau în principal pe o investiţie ce putea fi amortizată în câţiva ani din chirii. Acum, gândul acestora la o a doua casă a fost suspendat de criza financiară, în vreme ce exemplele dezvoltatorilor de ansambluri de vacanţă care şi-au lăsat proiectele baltă sau care au intrat în faliment încep să se înmulţească. De supravieţuit, mai supravieţuiesc doar cei care pot suporta financiar aşteptarea unor vremurile mai bune.
Cele mai mari probleme pare să le aibă compania cu capital turcesc Ozer Construction, dezvoltatorul ansamblului rezidenţial Belleview din Sinaia. Compania a intrat în procedură de insolvenţă în luna octombrie din cauza unor datorii de circa 30 mil. euro.
Ozer trebuia să construiască la Sinaia, pe un teren pus la dispoziţie de primărie, un ansamblu de 344 de apartamente de vacanţă, structurate în două blocuri de câte opt etaje, plus mansardă. În 2 ani, compania a reuşit să vândă 150 de locuinţe, dintre care doar 30 au fost livrate către Primăria Sinaia.
„Primăria şi-a încheiat contractul cu firma de construcţii. Noi am pus terenul la dispoziţia lor în schimbul celor 30 de apartamente pe care le-am primit. Nu ştiu exact în ce stadiu se află acum proiectul, dar cred că a fost preluat de către bancă“, a declarat pentru capital.ro Mădălina Roşu, ofiţerul de presă al Primăriei Sinaia.