Greva de la metrou continuă şi astăzi, între orele 5.00 şi 16.00. Mâine, justiţia va decide dacă protestul este legal. Ieri, în prima zi de grevă, sute de mii de călători au avut de pătimit din cauza închiderii metroului. Urmează greva angajaţilor CFR, la 27 noiembrie, susţine ministrul Berceanu. (GALERIE FOTO) Metroul lui Ceauşescu, de Ion M. Ioniţă Teroristul de la metrou, de Grigore Cartianu
Citiţi şi:
VIDEO FOTO Haosul din Bucureşti, la minut: trafic îngreunat, oameni nervoşiBerceanu: Nici peste o lună şi jumătate nu vom avea bani pentru o creştere salarială de 20%Greviştii de la metrou nu vor fi platiţi pentru orele nelucrate. Abonamentele vor fi prelungite Taxiul, cel mai rapid pe timp de grevă O mână de sindicalişti ai Metrorex a ţinut ieri 700.000 de călători blocaţi în traficul din Capitală. Greva de la metrou a generat astfel haos în Bucureşti, atât pe străzi, cât şi în mijloacele de transport ale RATB.
Mai mult, agenda de lucru a celor afectaţi de închiderea metroului a fost dirijată de aceiaşi 4.000 de angajaţi nemulţumiţi, conduşi de liderul de sindicat Ion Rădoi.
„Dom’le, pricepe cineva că am făcut trei ore din Rahova până în Pipera, în loc de 40 de minute, cât făceam dacă mergea metroul?”, a spus Constantin Nenciu, agent de pază din Bucureşti.
„Au venituri de 3.600 de lei!“
Coşmarul continuă şi astăzi, pentru că atât conducerea Metrorex, cât şi cea a Ministerului Transporturilor, nu au de gând să accepte mărirea salariilor cu 20%, aşa cum cer sindicaliştii.
„Guvernul nu dispune de un sac de bani. Anul trecut, li s-au mărit salariile cu 23%, iar acum venitul mediu brut este de 3.600 de lei. Plus că sunt foarte mulţi care au un salariu de 6.000 de lei”, a declarat ieri ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.
În replică, Ion Rădoi, liderul sindicat