PROFIL NĂSCUT 18 august 1949 STUDII Şcoala de Antrenori FRF Bucureşti OCUPAŢIE Antrenor la CSM Focşani FAMILIE Căsătorit După 23 de ani de la câştigarea Campionatului naţional de fotbal, cu echipa de juniori II a clubului Unirea Focşani, antrenorul acesteia îşi aminteşte nostalgic acele vremuri.
În acelaşi an în care Steaua cucerea Cupa Campionilor Europeni la fotbal în faţa Barcelonei, la Foşani, se năştea o mare echipă. Antrenorul ei era Mihai Oprişan, tehnicianul care, în acest an, a împlinit 60 de ani. „Au trecut anii repede şi, din păcate, puţini sunt cei care îşi mai aduc aminte de această mare performanţă a fotbalului vrâncean. A fost o grupă de execepţie cu care am reuşit să aduc la Focşani un titlu naţional. Sorin Colceag, Cristi Dragu, Marian Brutaru, Ioan Petrică, Stănel Saragea sunt numai câteva dintre numele fotbaliştilor care au câştigat acel trofeu”, povesteşte Mihai Oprişan.
Antrenorul focşănean îşi aduce aminte de traseul fără greşeală pe care l-a făcut echipa antrenată de el în acea perioadă. „Am câştigat fără probleme seria din care făceam parte şi ne-am calificat la turneul semifinal. Acolo am învins pe Metalul Buzău cu scorul de 8-1, Poli Iaşi cu scorul de 2-1, Cimentul Medgidia cu 3-0 şi Dunărea Giurgiu. Ne-am calificat la turnel final, fără înfrângere. Am mers la Buşteni alături de echipele Inter Sibiu şi Chimica Găeşti. I-am bătut cu 1-0 pe cei de la Sibiu şi am făcut 0-0 cu echipa din Găeşti. Cu trei puncte din patru posibile, Unirea Focşani s-a clasat pe primul loc şi a cucerit singurul titlul din istoria fotbalului vrâncean. Pe locul al doilea, s-a clasat formaţia din Găeşti, cu două puncte, iar Sibiul a acumulat doar un punct. Pe vremea aceea, la victorie să dădeau doar două puncte”.
Oprişan a scos fotbalişti pe bandă rulantă
Alături de Aristide Ghiţă, Mişu Costea, Gheorghe Cernat şi Emili