Pentru sătenii din comuna Zagna, judeţul Brăila, localitatea unde s-a născut candidatul la Preşedinţia României, Gigi Becali, pământul nu mai reprezintă principala sursă de venit, aşa cum se întâmpla cu decenii în urmă. Sursa: Marian PăvălaşcSursa: Marian Păvălaşc
1 /.
Din contra, oamenii sunt nevoiţi să repare maşini sau instalaţii electrice ori să pună parchet în apartamentele din Brăila sau Galaţi pentru a reuşi să-şi cultive bucăţica de pământ moştenită din străbuni. În schimb, oamenii locului nu au renunţat la tradiţia de a se întâlni duminica pe uliţele satului pentru a pune ţara la cale.
Iar subiectele politice nu puteau lipsi din discuţiile cotidiene ale sătenilor. Despre Gigi Becali nu au o părere bună, chiar dacă este consătean cu ei, iar Revoluţia din ’89 consideră că a fost regizată.
Despre Elena Udrea spun că îşi bate joc de popor prin comportamentul ei, în timp ce despre actualul preşedinte, Traian Băsescu, spun că nu a făcut mai nimic. Pentru sătenii din Zagna, Crin Antonescu şi Mircea Geoană nu sunt prea serioşi. În schimb, pe Corneliu Vadim Tudor - deşi îl consideră puţin nebun – îl creditează cu mai multe şanse de a schimba ceva pentru că nu are legături cu cercurile din care provin candidaţii susţinuţi de PSD, PDL şi PNL.
„Nu e locul lui la Cotroceni”
Departe de a aprecia succesul financiar al lui Gigi Becali sau de a-i învidia reuşitele, locuitorii din Zagna critică la sânge candidatura sa pentru Cotroceni.
„Nu este locul lui la Cotroceni. Are bani, dar nu are carte şi se vede. Nu este locul lui acolo şi poate nici politica nu este de el. Trebuie să ai puţină minte şi carte ca să ajungi în politică. Cel mult, ar fi bun ca premier”, zice cu patos Dorinel Tudorică.
Moment în care colegii de dispută, sar ca arşi şi ripostează: „Du-te bă de aici. Este un an