Autorul a sacrificat cinci ani din viaţă pentru „Ecouri din Sodoma şi Gomora”, roman care îi va fi înmânat direct lui Barack Obama şi care se va bucura de o ecranizare în regia lui Adrian Purcărescu. Adi, cum îi spun cunoscuţii, a intrat în lumea literaturii în urmă cu 21 de ani, când a început să scrie versuri. Prima poezie scrisă, „Speranţa”, a însemnat şi un eşec. „Era pe vremea lui Ceauşescu, nimeni nu ieşea mdin tipar pe atunci. Cum eu eram un razvrătit, ca şi astăzi, de altfel, mă aşteptam să fiu respins şi criticat. Am fost un pic dezamăgit, pentru că revista „Flacăra” mi-a respins creaţia”, povesteşte nostalgic Adrian.
A debutat oficial în pressa locală
Primele poezii, semnate de autor, au văzut lumina tiparului într-un ziar local, „Moreni Magazin”, cu zeci de ani în urmă. „Ziarul era unul care nu dezbătea probleme politice, pe vremea aceea se făcea cultură de-adevăratelea”, spune Adrian. Au urmat altele 200 de poezii şi poeme care nu au fost publicate nici astăzi. „ Nu le-am dat tiparului nu pentru că nu erau bune, ci pentru că am vrut să le păstrez pentru mine. Poate într-o zi le voi publica, dar acest lucru nu este o prioritate. Poemele mele sunt nişte fineţuri pe care le-am trăit şi le retrăiesc de câte ori îmi recitesc creaţiile”, a adăugat târgovişteanul.
Romanul care a revoluţionat S.U.A
După ce a proiectat romanul „ Ecouri din Sodoma şi Gomora” timp de doi ani şi în alţii cinci a scris cartea, autorul a ajuns pe primele pagini ale ziarului „ New York Magazine”, iar oamenii au savurat pur şi simplu câteva capitole din literatura plină de suspans . „Cartea este specială pentru că promovează lupta împotriva terorismului. La auzirea titlului, mulţi ar crede că este o carte religioasă. Ei bine, nu este. Vreau să fie cel mai bun roman din istoria judeţului Dâmboviţa. Cartea va fi tradusă în engle