Singurul parc industrial din judeţul Alba nu pare să cadă pradă crizei. 42 de societăţi comerciale din Parcul Industrial Cugir activează în domenii cum sunt: prelucrarea metalului şi a lemnului sau a pielăriei, oferă servicii în domeniul consultanţei juridice, economice şi tehnice şi altele.
În prezent sunt de şase ori mai multe firme în Parcul industrial Cugir decât în 2002 când acesta se deschidea. Domeniile de activitate ale celor 42 de societăţi din cadrul parcului, care numără în total aproape 300 de angajaţi, s-au diversificat în cei şapte ani de existenţă, de la afaceri cu instalaţii electrice, bobinat şi reparat motoare la tratamente termice şi construcţii metalice, şi altele. Activitatea anului 2009 a început pentru societatea cugireană cu un număr de 45 de firme şi, din câte se pare, anul se va încheia cu 42. În 2009 însă nicio firmă nu s-a mai alăturat parcului cugirean, potrivit conducerii, din motive de lipsă de spaţiu, acesta fiind ocupat în proporţie de 98 la sută.
Cifră de afaceri de 800.000 lei
Parcul Industrial Cugir cuprinde o suprafaţă totală de clădiri închiriate de peste 22.200 de metri pătraţi, respectiv de peste 4.770 de metri pătraţi de teren. Criza economică din nefericire, nu a ocolit nici această societate. Dacă la sfârşitul lui 2008, activitatea societăţii Parcul Industrial Cugir SA s-a încheiat cu un profit de peste 27.000 de lei, având o cifră de afaceri de aproape 650.000 de lei, anul acesta conducerea parcului industrial, speră să încheie bugetul aşa cu a şi-au propus, adică undeva la 800.000 lei. „Nu ne mai punem problema unor profituri, pentru că acestea sunt atât cât să ne menţinem fără a putea face investiţii importante. Important e să ne păstrăm chiriaşii“, a explicat Emil Muntean, directorul general al societăţii.
Nemulţumiri în rândul investitorilor
Firmele care şi-au dezvoltat afaceri î