Cel mai bogat om de afaceri român a reiterat nevoia României descentralizare şi dereglementare şi necesitatea iminentă de reducere drastică a birocraţiei, opinând că 4 din 5 bugetari "trebuie să plece". "Asta înseamnă 600.000 de oameni. Desigur că nu pot fi lăsaţi pe drumuri, dar creşterea economică le poate oferi o şansă. Trebuie să-i ajutăm să treacă de momentul dificil, după care să ne vedem de drum cu un stat mai mic, dar mai puternic. Descentralizarea, dereglementa
Cel mai bogat om de afaceri român a reiterat nevoia României descentralizare şi dereglementare şi necesitatea iminentă de reducere drastică a birocraţiei, opinând că 4 din 5 bugetari "trebuie să plece".
"Asta înseamnă 600.000 de oameni. Desigur că nu pot fi lăsaţi pe drumuri, dar creşterea economică le poate oferi o şansă. Trebuie să-i ajutăm să treacă de momentul dificil, după care să ne vedem de drum cu un stat mai mic, dar mai puternic. Descentralizarea, dereglementarea şi reducerea birocraţiei sunt priorităţi pe care România trebuie să le aibă în vedere în perioada următoare. Trebuie să le înfăptuim în următoarele câteva luni, pentru că altfel nu scăpăm de criză", a continuat Patriciu.
Omul de afaceri consideră că România nu are pe plan extern "niciun fel de credibilitate", din cauza "gâlcevei" dintre politicieni."Vă spun asta cu tristeţe. Nu ne crede nimeni în stare să ne guvernăm, asta este marea nenorocire astăzi. Nu ne crede nimeni în stare să ne dezvoltăm. Când am stat cu mâna întinsă să luăm banii de la FMI, aveam mult mai multe posibilităţi, din păcate acum avem mai puţine", a mai spus Patriciu, la o gală organizată de “Ziarul Financiar”.
“Să încercăm să devenim cuceritori”
Omul de afaceri a pledat pentru o deschidere a mediului de business românesc către regiune îndemnând afaceriştii locali să devină "cuceritori", chiar dacă aceasta nu este o calitate care s