Oragizarea referendumului este legală şi nu se pune problema suspendării demersurilor de punere în practică a decretului prezidenţial, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins cererile formulate în acest sens. Curtea de Apel Bucureşti a respins ca inadmisibilă, joi, cererea Agenţiei de monitorizare a presei şi a Asociaţiei Pro Democraţia de suspendare a decretului privind referendumul din 22 noiembrie. Tot astăzi este aşteptată pronunţarea pe cererea similară a fostului se
Oragizarea referendumului este legală şi nu se pune problema suspendării demersurilor de punere în practică a decretului prezidenţial, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins cererile formulate în acest sens.
Curtea de Apel Bucureşti a respins ca inadmisibilă, joi, cererea Agenţiei de monitorizare a presei şi a Asociaţiei Pro Democraţia de suspendare a decretului privind referendumul din 22 noiembrie. Tot astăzi este aşteptată pronunţarea pe cererea similară a fostului secretar de stat Mihai Gheorghiu.
ONG-urile au solicitat suspendarea referendumului
La dezbaterile de joi, avocatul celor două ONG-uri a susţinut, în faţa instanţei, că decretul prezidenţial prin care s-a decis organizarea referendumului pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari ar trebui suspendat, deoarece ar fi ilegal. Referendumul a fost deturnat de preşedintele în funcţie, care l-a folosit ca instrument de campanie electoral, a spus avocatul.
Cele două ONG-uri consideră că prin organizarea referendumului preşedintele vrea doar aprobarea populaţiei pentru o decizie pe care el a luat-o déjà şi că preşedinţia face o propagandă, specific statului totalitar, întrucât nu a făcut o campanie de informare a populaţiei pe tema reducerii numărului de parlamentari sau a schimbării structurii legislative.
Consilierul de stat care a reprezentat Administraţia Pretidenţială în i