„În toată viaţa mea cred că mi-au trecut prin mâini peste 500.000 de cărţi. Eram de fapt un vânzător volant al centrului de librării din Timişoara. Oamenii cumpărau în general cărţi de beletristică, filosofie şi istorie”, a spus Ionel Iordache.
Profil
Născut. 6 februarie 1955, Timişoara
Studii. Liceul C.D. Loga din Timişoara
Job. Anticar
Familie. Căsătorit, are doi copii, Paula şi Andrei
Ionel Iordache a văzut toată România în căutarea ingredientelor pentru dulciurile produse la fabrica de ciocolată Kandia din Timişoara. „Nu cred că este localitate sau oraş din România prin care să nu fi umblat în cele trei decenii. Eu eram angajat să transport şi să achiziţionez pentru fabrică materia primă din care se făcea ciocolata. Apoi am livrat ciocolată prin toată ţara”, îşi aminteşte anticarul Ionel Iordache.
Pasiunea pentru carte o avea din timpul liceului, însă în perioada în care lucra la Kandia şi circula prin toată ţara a început să cumpere cărţi. „Cumpăram tot felul de cărţi. Atunci, ca şi acum, multe lucruri se rezolvau cu o ciocolată. Găseam tot felul de cărţi, pe care ulterior le vindeam celor din fabrică”, îşi aminteşte anticarul. Ionel chiar a reuşit să deschidă un mic stand de cărţi în incinta fabricii, de unde cei aproape 700 de muncitori veneau să îşi cumpere cărţi.
De la ciocolată la cărţi
„În toată viaţa mea cred că mi-au trecut prin mâini peste 500.000 de cărţi. Eram de fapt un vânzător volant al centrului de librării din Timişoara. Oamenii cumpărau în general cărţi de beletristică, filosofie şi istorie”, a mai spus Ionel Iordache. Mica afacere a funcţionat până la momentul în care afaceriştii au pus cruce fabricii de ciocolată Kandia, iar Ionel şi restul muncitorilor nu şi-au mai găsit locul în fabrica de dulciuri. El a stat în şomaj timp de un an, iar din anul 2005 a început să vândă cărţi pe str