Poliţiştii braşoveni au testat capacitatea de reacţie a firmei care asigură pază unei case de amanet de pe strada Calea Bucureşti. Casieriţa a apăsat butonul de panică, însă au trecut mai bine de 20 minute până când echipa de intervenţie şi-a făcut apariţia. Timpul de intervenţie prevăzut în contract era de 6 minute, astfel că dacă ar fi fost un fapt real, hoţii ar fi avut timp suficient să-şi facă treabă şi să se facă nevăzuţi.
După numeroase tentative de jaf la case de schimb valutar şi bănci, poliţiştii braşoveni organizează tot mai multe simulări pentru a testa capacitatea de reacţie a firmelor ce asigură pază şi protecţia valorilor. O astfel de acţiune a avut loc ieri la prânz, la o casă de schimb valutar şi amanet situată pe strada Calea Bucureşti. Acţionând ca în caz de pericol, casieriţa a apăsat butonul de panică şi s-a pornit cronometrul pentru a măsura timpul intervenţiei.
O fi butonul de vină?
Agenţii de intervenţie au reuşit într-un final să ajungă după 20 de minute. Atunci, au fost luaţi la întrebări de poliţişti. Ei au justificat că au ajuns imediat ce li s-a comunicat din dispecerat despre intervenţie şi au motivat întârzierea prin faptul că e posibil să existe o defecţiune la butonul de panică. Pentru a stabili cu exactitate dacă într-adevăr s-a transmis semnalul de la casa de schimb valutar la dispeceratul firmei, poliţiştii vor demara o anchetă în acest sens.
20 de minute la client, 3 minute la furnizor
„Ar fi trebuit să fie aici în şase minute. La 20 s-a oprit cronometrul… Ce se putea întâmpla? Un dezastru, vă daţi seama, nu?”, a spus administratorul casei de schimb valutar. Pentru agenţii de pază, surpriză, timpul lor de intervenţie a fost cu totul altul: „Trei minute!”, a spus agentul de pază. „Înseamnă că este o problemă… Da, se vor face verificări cu privire la timpul de intervenţie, că ai