Compania de transport CETA din Bucuresti, detinuta de omul de afaceri Marius Cae, cu o cifra de afaceri de 37 mil. euro si 550 de angajati in 2008, a intrat in insolventa la cererea creditorilor, dupa ce nu a mai putut achita datorii de 18 milioane de euro.
Transportatorul bucurestean avea ca principali clienti companii precum Pepsi Romania, Pneumax sau Prefabricate Vest. Reprezentantii Pepsi in Romania au declarat ieri ca nu mai lucreaza cu firma de transport.
Compania de Expeditii si Transport Auto (CETA) a intrat in luna noiembrie sub administrea companiilor specializate in reorganizari judiciare Rominsolv si TNT, potrivit sentintei Tribunalului Bucuresti.
"CETA a strans datorii de 17-18 mi lioane de euro. Intentia este de reorganizare a activitatilor, dar acum suntem intr-o perioada de observatie, iar dupa analiza documentelor si a posibilitatilor de reorganizare si a dorintelor creditorilor, vom lua o decizie", a declarat Florian Mateita, administratorul din partea Rominsolv.
Grupul CETA, infiintat in 1991 si detinut de presedintele-fondator Marius Cae, include inca opt firme specializate in reparatii si asistenta auto, asigurari, expeditii feroviare, consultanta vamala, dezvoltari imobiliare si logistica. "Suntem acum in reorganizare si speram sa repunem compania pe picioare. Interesul ar fi reorganizarea pentru ca exista multe companii care depind de CETA. Vom lucra fara TVA, platile vor fi realizate in termen si speram sa convingem partenerii sa continuam colaborarea", au declarat reprezentantii companiei.
Sapte banci au de recuperat 13 mil. euro
Potrivit administratorului juridic CETA are in prezent o lista de 1.800 de creditori, cea mai mare parte a creantelor, aproximativ 13 milioane de euro, fiind detinute de sapte banci finantatoare. Odata cu reducerea activitatii si acumularea datoriilor compania a renuntat si la o mar