Înalta Curte a admis, vineri, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de a desemna o instanţă care să judece dosarul magistratului Dumitru Rebegea, acuzat de de mită şi favorizare a infractorului, în cazul în care acesta va fi trimis în instanţă, alegând Curtea de Apel Bucureşti, transmite NewsIn.
CITEŞTE SI: EXCLUSIV Judecătorii au decis: Avocatul clanului interlop Geamănu rămâne în puşcărie
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat, vineri, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind desemnarea unei instanţe competente. Avocatul judecătorului Rebegea, Bogdan Vlad, a declarat vineri, că este vorba de o "strămutare anticipată", în temeiul articolului 61 indice 1 din Codul de Procedură Penală, potrivit căruia "procurorul care efectuează sau supraveghează urmărirea penală poate cere Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să desemneze o instanţă egală în grad cu cea căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă, care să fie sesizată în cazul în care se va emite rechizitoriul".
În cazul lui Rebegea, după trimiterea rechizitorului în instanţă, competentă să judece cauza ar fi Curtea de Apel Ploieşti. Având în vedere că Dumitru Rebegea este şeful Secţiei Penale de la Tribunalul Prahova, procurorii vor ca dosarul să fie mutat la o altă curte de apel din ţară, după ce judecătorul va fi trimis în judecată, a explicat Bogdan Vlad.
Mai citeşte şi:
EXCLUSIV Viaţă de judecător corupt
Ploieşti: Rebegea rămâne în arest
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi, recursul declarat de judecătorul Dumitru Rebegea împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care nu i-a admis, pe 13 noiembrie, cererea de eliberare sub control judiciar, decizia instanţei fiind definitivă.
Pe de altă parte, judecătorul prahovean a făcut, tot la Curtea de Apel Bucureşti, o nouă cerere de eliberare sub control j