Intru pe blogul lui Adrian Năstase, după ce am auzit că el nu merge la Referendum. Citesc acolo că Năstase nu participă. Şi explicaţiile acestui gest de refuz civic. Că ar ajunge modificarea legilor, că acest referendum n-are rost. Explicaţii subţiri de fost preşedinte al Camerei Deputaţilor. Una peste alta, Adrian Năstase nu se bagă în chestia asta. Dar dacă luăm în serios argumentaţia lui. Povestea cu ajunge modificarea legilor are o mică slăbiciune cît Casa Poporului: unde ajung legile astea spre adoptare? Parcă în Parlament. Şi îi vedeţi pe parlamentari votîndu-şi cu mînuţele lor împuţinarea? Aici şi pedeliştii lui Băsescu una vor spune şi alta vor vota. Aşa că rostul referendumului e să-i determine pe parlamentari să ţină seamă de voinţa poporului suveran. Vrea poporul la referendum un parlament mai mic, aleşii, cîr, mîr, n-au încotro – se supun. Dacă poporul zice pas, parlamentarii răsuflă a bine şi-şi văd de trebuşoarele lor.
De-o curiozitate: ce faceţi? Fiindcă şi cu mersul la referendum există două posibilităţi – să pui ştampila pe da – de două ori, mi se pare – sau pe nu.
Eu i-aş mai rări pe domnii parlamentari. Sînt mai mulţi decît e cazul. Şi fiind într-o singură cameră n-ar mai trage de legile care nu le convin pînă uită lumea de ele.Că ne va obliga apoi UE să avem două camere? Am mari îndoieli despre asta.
Şi încă ceva. Unii cred că dacă spui da la referendum, ţi se duce mîna, la prezidenţiale, în căsuţa lui Băsescu. Nu mi se pare obligatoriu. În rest, cum ştiţi, eu mă duc la vot.
Intru pe blogul lui Adrian Năstase, după ce am auzit că el nu merge la Referendum. Citesc acolo că Năstase nu participă. Şi explicaţiile acestui gest de refuz civic. Că ar ajunge modificarea legilor, că acest referendum n-are rost. Explicaţii subţiri de fost preşedinte al Camerei Deputaţilor. Una peste alta, Adrian Năstase nu se bagă în chestia asta. D