Judecătorii bucureşteni au decis ieri că nu s-a săvârşit nici o faptă penală în dosarul „Steriletul“, considerând perfect legală afacerea prin care Ministerul Sănătăţii a cumpărat sterilete de la firma Vodimedicor din Târgu Jiu, la preţuri de 30 de ori mai mari decât cele de import
Curtea de Apel Bucureşti i-a găsit nevinovaţi pe cei patru acuzaţi din dosarul „Steriletul“, decizând ieri achitarea acestora. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Reamintim că, pe 19 octombrie 2007, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Virgil Remus Baciu, consilier al fostului ministru al sănătăţii, Daniela Bartoş, în prezent subsecretar de stat, şi alte trei persoane în afacerea „Steriletul“. Dosarul viza achiziţionarea la nivel naţional, de către Ministerul Sănătăţii şi Familiei, de sterilete, de la o firmă din Târgu Jiu care ar fi practicat preţuri de 30 de ori mai mari decât cele din import şi de cinci ori mai mari decât cele din reţeaua farmaceutică.
Baciu era acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave. Elena-Daiana Druţă (fostă Niculescu), medic primar la Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino“ Bucureşti, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave. Vodislav Cristinel Spiridon, reprezentant legal al SC Vodimedicor SRL Târgu Jiu, va fi judecat pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită, două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi instigare la infracţiunea de mărturie mincinoasă, iar Adriana Ileana Deac, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, era acuzată de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.
Preţuri umflate de 30 de ori
Pe baza probelor administrate în faza de