» Scolile constantene se implica tot mai mult in derularea proiectelor europene, prin intermediul carora dascalii si elevii din tarile partenere impartasesc idei si opinii despre anumite teme si activitati, invata traditii si obiceiuri noi.
» La scoala cu clasele I-VIII "Gheorghe Titeica" din Constanta se desfasoara un astfel de proiect, la care participa, ca parteneri ai scolii constantene, unitati de invatamant din Anglia, Spania, Finlanda, Franta (Insula Reunion), Portugalia si Turcia.
Proiectul comenius derulat de profesorii constanteni, din septembrie 2008, se numeste "We Europeans have a bagful of culture to share". Cea mai recenta intalnire din cadrul acestui proiect a avut loc la scoala Colegio do Sardao din orasul Vila Nova de Gaia, Portugalia, in perioada 19-23 octombrie 2009. La aceasta mobilitate au participat prof. coordonator Dorina sacu, prof. Adina Netedu, instit. Anca Medesan si instit. Paraschiva Alecu. In acest proiect multicultural fiecare scoala trebuie sa respecte planul de activitati: isi posteaza pe blogul proiectului cele mai interesante activitati (extra) scolare, organizeaza videoconferinte o data la trei luni etc. De la scoala "Gheorghe Titeica" participa elevi din zece clase.
Dansuri tribale, festin turcesc si directoare calugarite
Profesoara de limba engleza Dorina sacu isi aminteste cu placere de fiecare dintre cele trei vizite culturale din cadrul acestui parteneriat european. Anul trecut a fost in Insula Réunion, iar in acest an a cunoscut elevi si dascali din Istanbul, dar si din Vila Nova de Gaia. Povesteste cu entuziasm despre activitatile desfasurate in cele trei destinatii. Simte si acum caldura primirilor ospitaliere in scolile partenere. Pentru a ajunge in Réunion, o insula din Oceanul Indian, situata in sudul Africii, a fost nevoie de un zbor cu avionul de 15 ore, insa oboseala drum