Patru peruani au fost arestaţi de poliţie, suspectaţi că au omorât zeci de oameni ca să le vândă grăsimea ce urma să fie folosită în industria cosmetică din Europa. 60 de oameni au sfârşit astfel, se tem oamenii legii. Traficanţii obţineau, din această afacere, 15.000 de dolari pentru un litru de grăsime. Îşi alegeau victimele de pe stradă şi le amăgeau că le oferă un loc de muncă.
"Marfa" ajungea la companiile de cosmetice ori farmaceutice din Europa. Era transportată de intermediari din capitala peruană Lima. Poliţia nu a putut confirmat deocamdată nicio astfel de tranzacţie.
Trei dintre cei reţinuţi au recunoscut că au ucis cinci oameni. Resturile umane au fost găsite îngropate în pădure. Ei au povestit cum au ucis şi extras grăsimea victimelor din zona toracelui şi coapselor în laboratoare rudimentare. Încă şapte suspecţi care făceau parte din grupare sunt daţi în urmărire, printre ei şi doi italieni.
Reţea internaţională de trafic de grăsime umană?
Toţi sunt acuzaţi de răpire, crimă şi trafic cu grăsime umană. Autorităţile cred că peruani făceau parte dintr-o reţea internaţională. Când au fost săltaţi de poliţie, doi dintre ei erau înarmaţi şi aveau asupra lor sticle cu grăsime umană, a declarat comadantul poliţiei, Angel Toledo.
Poliţia a avut aflat de afacere în vară, iar în urmă cu câteva luni au infiltrat un agent în grupare au făcut rost de o mostră şi în urma analizelor de laborator au avut confirmarea că era vorba despre grăsime umană.
Grăsimea animală modificată genetic este folosită în industria cosmeticelor, dar nu există motive ştiinţifice pentru a utiliza grăsime umană, e de părere profesorul Barrie Finnin de la Monash University's College of Pharmacy, citat de abc.net.
"Nu are niciun sens, deoarece în cele mai multe ţări putem face rost repede de grăsime