Campania lui Mircea Geoana s-a remarcat prin atacurile de la distanta la adresa lui Traian Basescu si a apropiatilor sai, prin baile de multime din provincie si lipsa de curaj in a intra in disputa directa cu principalii adversari intr-un combat electoral real.
Scoaterea PSD de la guvernare cu doar o luna inaintea inceperii campaniei electorale, decizia de a sustine propunerea PNL pentru postul de prim-ministru si sagetile aruncate inspre Cotroceni si Modrogan au fost cateva dintre miscarile politice cu care Mircea Geoana a reusit sa puncteze in debutul cursei pentru cea mai inalta demnitate din stat. A facut mai apoi turul tarii, scaldandu-se in bai de multime si strangand maini in diverse vizite electorale, incercand sa schimbe imaginea de politician-marioneta, creata cu sarg de propriii colegi de partid. La final, s-a eschivat pe cat de mult posibil de la confruntarile fata in fata cu adversarii de la alte partide. Pe scurt, a pasit cu dreptul in campanie, dar iese cu stangul.
Precizare: Romania libera continua astazi prezentarea principalilor candidati la presedintie. Ziarul nostru a publicat in aceasta ultima saptamana de campanie doua interviuri din seria proiectata, cele cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si cu presedintele PNL, Crin Antonescu. Din pacate, nu putem publica interviuri similare cu Traian Basescu si Mircea Geoana deoarece solicitarile Romaniei libere in aceasta privinta au fost refuzate. Regretam ca tensiunea campaniei electorale ne-a impiedicat sa reeditam demersul din 2008, cand am putut publica interviuri cu liderii principalelor partide in ultimele zile dinaintea alegerilor parlamentare.
Geoana, numarul doi in "afacerea" Iohannis
Alaturarea PSD la demersul PNL de a-l impune pe Klaus Iohannis ca premier si sustinerea acestuia fara echivoc, chiar cu riscul prelungirii crizei politice, s-au dovedit a