Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul fostului director al Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare, Constantin Iancu, să se judece la Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorii au hotărât ca dosarul să fie strămutat de la Curtea de Apel Craiova la Curtea de Apel Bucureşti, la solicitarea procurorilor DIICOT Craiova, care au susţinut că Iancu, în calitate de fost vicepreşedinte executiv al PD-L Dolj, ar putea influenţa justiţia locală din poziţia politică pe care o ocupă.
Reamintim că Iancu a fost trimis în judecată de Serviciul Teritorial Craiova al DIICOT, alături de Lucian Bâltac, Geromin Bâltac, Laurenţiu Capotescu, zis Pătatu’, Marian Sandu, fost Cristescu, zis Fibră, Robert Bâltac, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea unui asemenea grup, sechestrare şi lipsire de libertate. În octombrie 2006, mai multe persoane, printre care şi Constantin Iancu, au fost reţinute de procurorii DIICOT Craiova, după ce l-ar fi blocat în trafic pe Alexandru Andrei, cetăţean român rezident în Austria, cu scopul de a-l forţa să îl coopteze pe Iancu drept asociat la una dintre societăţile în care Andrei era asociat. Alături de omul de afaceri, în maşina condusă de Alexandru Andrei se mai aflau soţia acestuia şi un director al uneia dintre firmele omului de afaceri. Cei trei ar fi fost forţaţi să urce într-o maşină, bătuţi, apoi sechestraţi într-unul dintre birourile răpitorilor. Omul de afaceri a fost eliberat, susţin anchetatorii, numai după ce ar fi promis că va accepta asocierea.
După ce i-au reţinut pentru 24 de ore pe inculpaţi, procurorii au propus instanţei arestarea lor preventivă, însă Tribunalul Dolj a respins propunerea, pe motiv că acesta nu ar prezenta pericol social. Pe 10 iulie 2009, aceeaşi instanţă - Tribunalul Dolj - i-a găsit nevinovaţi pe fostul director al ANIF şi pe toţi ceilalţi inculpaţi di