În pofida reputaţiei sale proaste, internetul i-a ajutat pe unii români să lege prietenii cu oameni pe care altfel nu i-ar fi cunoscut niciodată. O discuţie pe un forum sau pasiunea pentru un joc îi determină pe unii români să continue prieteniile din spaţiul virtual în viaţa de zi cu zi.
„Datorită jocului online «Triburile» am legat prietenii cu oameni pe care probabil, altfel, nu i-aş fi cunoscut niciodată. Cu ei ţin legătura poate chiar mai des decât cu colegii din facultate sau cu cei din liceu", ne-a povestit Mihaela, o tânără de 27 de ani din Bucureşti.
În urmă cu doi ani, Mihaela lucra ziua într-o companie de media, iar seara îmbrăca haina de diplomat şi se teleporta în Evul Mediu. Asta pentru că de cum ajungea acasă, avea grijă să intre în contul ei, creat pe platforma jocului online „Triburile" pentru a veghea la bunăstarea şi la faima tribului ei, Yakuzza.
Mă ocupam de alianţele dintre sate şi triburi. Şi pentru că fiecare îşi făcea puţin timp seara, după serviciu, pentru acest joc, ne strânsesem mai bine de o sută în Yakuzza. Principiul jocului tocmai pe asta se baza: cu cât era mai mare tribul, cu atât era mai puternic. Ce-i drept, erau altele care aveau şi 200 sau 300 de membri, însă pentru cât de mult petreceam noi în acest mod, era o performanţă", explică Mihaela.
Tânăra povesteşte că atunci când s-a înscris nu cunoştea niciun jucător, însă având norocul să intre într-un trib format exclusiv din români, în câteva luni a urmat şi o invitaţie la bere în viaţa reală pentru sătenii din Evul Mediu.
Oameni diferiţi într-un singur loc
„M-a frapat să văd că la întâlnire au venit oameni din toate categoriile sociale. Printre noi se afla un contabil, un licean care acum este student şi a plecat în Italia, mai era o tânără mămică în concediu postnatal, un inginer în construcţii, altul care lucra la drumuri şi poduri şi culmea!,