Studenţii îl apreciază pentru metoda inedită de predare, care presupune discuţii interactive şi evaluări făcute la o cafea.
Face parte din prima promoţie de absolvenţi ai Facultăţii de Istorie şi Filozofie de la Galaţi iar profesorii l-au rugat să se alăture corpului didactic din Universitate pentru că are valenţe de dascăl.
Ion Cordoneanu s-a specializat în sociologie, chiar dacă a terminat filozofia. În 1999 era angajat ca preparator la Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos", pentru a deveni apoi asistent universitar şi lector.
Tânărul s-a făcut remarcat aproape imediat prin metodele inedite de predare. Cursurile clasice, care presupun ca profesorii să vorbească iar studenţii să asculte cuminţi în bănci, sunt învechite. Ion Cordoneanu preferă să vină în mijlocul studenţilor şi să discute cu ei liber.
„Important este să te relaxezi şi să le transmiţi informaţiile prin viu grai, pentru că studenţii nu prea mai citesc în ziua de azi", ne explică profesorul metoda prin care a ajuns cunoscut în toată Universitatea.
Cursuri la cafeneaua din colţ
Modul neobişnuit de predare nu se opreşte aici. Lui Ion Cordoneanu îi place să facă evaluările la o cafenea, unde poate vorbi lejer cu studenţii şi îi poate cunoaşte mult mai bine decât în cadrul formal dintr-o sală de curs.
O parte dintre ei i-au devenit prieteni şi se întâlnesc în oraş pentru a se relaxa la o partidă de baschet.
„Unii studenţi chiar m-au surprins plăcut", ne dezvăluie profesorul de filozofie. Ion Cordoneanu s-a făcut remarcat şi prin specificul celor două cărţi pe care le-a scris până acum. De fapt, sunt tezele de doctorat şi masterat ale tânărului lector, pe care profesorii săi le-au apreciat atât de mult încât i-au cerut să le publice.
Ion Cordoneanu va face acelaşi lucru şi cu teza de licenţă, care va fi rev