Piata smartphone-urilor este una dintre cele mai dinamice la ora actuala, daca nu cea cu cel mai accentuat ritm de crestere. Pana acum nu mai mult de 1 an, suportul software era oferit ori de Windows-ul Mobile, ori de Symbian, ori de aplicatii proprietare ale producatorilor, mai mult sau mai putin inspirate. Intre timp si-a facut aparitia inca un sistem de operare mobil, creat de catre cei de la Google, pe numele sau mic Android. Un sistem de operare tanar, dar care are parte inca de la inceput de sustinerea marilor companii care, rand pe rand, au inceput sa il adopte pentru telefoanele lor.
Astfel de echipamente au fost importate si la noi, unul dintre ele fiind HTC-ul Hero. Are un aspect simplu, elegant, placut la vedere. Carcasa este in intregime acoperita cu un material cauciucat care ii confera protectie si o mai buna aderenta la prindere. Sectiunea sa transversala are o forma ergonomica care urmareste conturul fetei utilizatorului. Prin dimensiuni si greutate este un telefon usor de manevrat si de purtat, chiar si intr-un buzunar mai stramt.
Interfata grafica este placuta atat la vedere cat si la utilizare. Culorile vii, iconitele vesele, widget-urile extrem de utile, interfata in sine iti pot asigura cel putin din acest punct de vedere o experienta desavarsita.
Dureaza putin pana te acomodezi cu filozofia utilizarii unui sistem pe care nu l-ai mai folosit pana acum. Accesarea telefonului din stand-by se poate face printr-o comanda tactila, naturala si usor accesibila, folosindu-ne doar de degetul mare al mainii drepte.
Pentru scrierea unui email, mesaj sau la completarea unei adrese de pagina web trebuie neaparat sa ne folosim de o tastatura virtuala. Butoanele raspund foarte bine la apasarea tactila, dar atunci cand telefonul este in pozitie verticala, parca sunt prea mici pentru degetele mai mari.
Ecranul tactil de 3,2 inchi est