Patronii restaurantelor din Piatra Neamţ şi-au pliat oferta pe doleanţele clienţilor care, în cea mai mare parte a cazurilor, cer mâncare de post în această perioadă a anului când ies la masă în oraş.
Pietrenii adoptă treptat moda din străinătate şi mănâncă din ce în ce mai mult în oraş. Oamenii invocă lipsa timpului liber şi ofertele tentante ale restaurantelor şi profită de fiecare ocazie pentru a ieşi la masă în oraş.
„Sunt multe localuri care au prânzul la preţ redus. Am pauză de masă în timpul programului şi nu-mi iau pachet de acasă, aşa că merg şi mănânc la restaurant. Pentru mai puţin de 20 de lei plec sătul şi fără să fi gătit eu“, explică Marius Matei (32 de ani), agent imobiliar.
În postul Crăciunului mulţi au crezut că nu-şi vor mai permite luxul de a lua masa în oraş şi asta nu din lipsa banilor, ci din cauza ofertei reduse a restaurantelor.
Gospodinele, fericite că nu trebuie să mai gătească
Însă proprietarii de localuri din Piatra Neamţ au învăţat să se adapteze la cerinţele clienţilor. „Şeful nostru a impus încă de acum doi ani meniul de post şi îl avem tot timpul anului, indiferent dacă este postul Crăciunului ori al Paştelui. Avem clienţi fideli, care comandă numai astfel de preparate“, spune Adrian Chelaru, ospătar într-unul din restaurantele din oraş.
Cel mai fericite de moda mâncatului în oraş şi de preparatele de-a gata sunt gospodinele, care au scăpat de chinul de a se gândi zilnic la ce ar putea să gătească pentru a-i mulţumi pe membrii familiei.
Cei care mănâncă acasă preferă zacusca
„Nu avem bani să ieşim zilnic, dar, mai ales în weekend, ieşim cu toată familia şi mâncăm prânzul în oraş. Îmi este mult mai uşor aşa. Dacă în timpul săptămânii îi păcălesc cu mâncare mai uşor de gătit, în weekend ar trebui să stau toată ziua în bucătărie“, povesteşte Ram