Ionuţ Fulea a început să cânte din adolescenţă, însă nu genul care avea să îl lanseze şi să îl facă celebru. „Cântam muzică folk şi muzică uşoară, piese de-ale lui Cornel Constantiniu şi Alexandru Jula“, a povestit cântăreţul.
La 15 ani, când era în clasa a IX-a, adolescentul l-a descoperit la televizor pe Nicolae Furdui Iancu. „Era la festivalul Floarea din grădină. Mi-a plăcut foarte mult ţinuta şi vocea acelui om şi mai în glumă mai în serios am început să îi cânt cântecele. Am fost surprins de ce voce aveam. M-am speriat“, şi-a amintit Ionuţ. De aici până la scenă a mai fost puţin. La şcoală profesorii l-au auzit cândtând şi l-au îndrumat spre un mod profesionist de a o face. „M-au implicat în serbările liceului şi am ajuns la directorul Casei de Cultură din Zlatna, profesorul domnul Repede cu care am început şi orele de canto“, a povestit cânăreţul.
La 16 ani, la puţin timp după ce talentul său a fost descoperit, Ionuţ a participat la primul festival. „Îmi amintesc că „Inimi fierbinţi în ţara de piatră“ care se desfăşura la Abrud. Am câştigat premiul tinereţii. După aceea a urmat alte festivaluri judeţene şi naţionale, unde a cucerit atât publicul cât şi premii importante. În studenţie Ionuţ Fulea avea să devină un nume cunoscut în folclorul românesc. A păşit pe scenă de nenumărate ori alături de artiştii consacraţi pe care îi admira şi de la care a învăţat, însă a abordat un repertoriu pe care el a considerat că i se potriveşte. „Fiind de loc din Sebeş, mi-am permis să abordez un repertoriu cu piese din Mărginimea Siubiului. În zona Albei există mulţi interpreţi şi mai toate repertoriile erau abordate. Eu am căutat să fac un pic altceva“, a afirmat cântăreţul.
Susţine tradiţia şi folclorul
Ionuţ Fulea susţine tradiţia şi folclorul, iar în acest sens doreşte înfiinţarea unei uniuni a artiştilor de muzică populară. „Uniunea asta