În şcoala generală a fost olimpic la matematică şi fizică, la liceu şi-a descoperit pasiunea pentru informatică şi acum, student la automatică, este interesat de istorie.
Normal0falsefalsefalseEN-USX-NONEX-NONEMicrosoftInternetExplorer4 Marius Drăguş a fost, în clasa a V-a, pe locul al III-lea la olimpiada interjudeţeană de matematică. Era la Sighet, în Maramureş. Cursul vieţii sale a fost schimbat în clasa a VI-a, atunci când profesoara Alexandra Fanea i-a propus să meargă la un concurs de informatică. „Practic, ea m-a împins de la spate să merg. Până în acel moment, eu nici nu ştiam ce înseamnă informatica. Ştiam ce este un calculator, dar nu ştiam care sunt bazele informaticii“, a spus Marius.
Chiar dacă, la primul concurs al său de informatică, la îndemnul profesoarei Alexandra Fanea, s-a clasat pe locul al 13-lea, acest lucru nu l-a demoralizat. „Mi-a plăcut să particip la acel concurs şi am văzut că pot să fac mai mult dacă mă pregătesc. Am continuat să particip la olimpiade de informatică“, a mărturisit studentul.
Tânărul a impresionat prin rezultatele obţinute, într-un timp scurt, la olimpiadele de informatică. „Când am început să citesc şi să înţeleg cum au gândit alţii problemele de informatică, necunoscutele au început să devină extrem de interesante şi am început să descopăr soluţii“, a explicat tânărul.
În prezent, pe Marius îl atrage partea de cercetare pe care o implică ştiinţa informaticii. „Când spun cercetare, mă refer la probleme foarte complexe şi foarte exacte, care se rezolvă mai mult pe partea de logică a informaticii“, a spus tânărul sighetean.
Marius este acum student în anul I la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnica din Bucureşti. În luna ianuarie, el va aplica la mai multe universităţi de prestigiu din Statele Unite ale Americii şi crede că are şanse să studieze la una dintre