Şcoala Mihail Koiciu s-a autosesizat cu privire la problemele semnalate de cotidianul nostru. Conducerea unităţii a anunţat că va programa întâlniri de lucru cu părinţii, în care vor fi discutate problemele cu privire la siguranţa elevilor care termină orele după lăsarea întunericului.
Directorul şcolii, Carmen Luminiţa Radu, a anunţat că a luat legătura cu poliţiştii de la Secţia 4, pentru a le prezenta problemele semnalate de cotidianul nostru.
„Instituţia noastră asigură paza numai pe timpul nopţii, între orele 22.00 - 5.00, neavând fondurile necesare pentru angajarea unui portar. În şedinţele cu părinţii, desfăşurate la nivelul fiecărei clase şi în şedinţele Consiliului Reprezentantiv al Părinţilor am solicitat sprijinul acestora pentru angajarea unei firme specializate în asigurarea securităţii elevilor, însă părinţii au motivat că nu au posibilităţi financiare pentru sponsorizarea unei asemenea activităţi“, a mai transmis conducerea unităţii de învăţământ.
Există fapte, dar nu şi sesizări
La Şcoala Mihail Koiciu învaţă 477 de elevi, repartizaţi în 22 de clase: 12 la ciclul primar şi 10 la ciclul gimnazial.
Cursurile se termină la ora 18.30. Şcoala s-a autosesizat după ce în ziarul nostru au apărut declaraţii aparţinând elevilor şi părinţilor cu privire la taxa de protecţie ce le este cerută elevilor de cei care fac legea în preajma şcolii.
„Vin băieţi mai mari în curtea şcolilor şi cer diverse sume de bani ca să nu îţi facă probleme. Dacă primesc sumele pe care le cer, te lasă în pace. Sau pur şi simplu se iau de tine, să te necăjească. Şi verişoara mea a păţit-o şi ea este mai mare, la liceu“, a declarat Georgiana Lică, una dintre eleve. Directorul unităţii spune că nu a primit nicio sesizare verbală sau scrisă din partea elevilor sau a părinţilor cu privire la taxa de protecţie.
Şcolile fac solicitări pentru pază @N_