Marco Pierre White, unul dintre cei mai apreciati maestri ai bucatariei internationale, dezvaluie care au fost oamenii care i-au marcat viata si cariera, cei care l-au condus pe drumul catre culmile succesului.
Acum in varsta de 47 de ani, White a revolutionat arta culinara si a intrat in istorie ca fiind cel mai tanar bucatar rasplatit cu trei stele Michelin, una dintre cele mai inalte distinctii in domeniu, echivalent al Oscarurilor, scrie The Times .
Care au fost cele mai importante persoane din viata sa, cine sunt cei care l-au influentat in cel mai inalt grad ? Iata ce raspunde White:
Mama
Chiar daca a murit pe cand aveam doar sase ani, a fost cea mai influenta persoana din viata mea. Imi amintesc si acum cum ma ascundeam sub masa din bucatarie pe care ea si dadaca mea pregateau bucate italienesti. Imi amintesc cum mama toca legumele pentru minestrone iar din ardeiul gras imi facea o minunatie de crocodil.
Chiar daca nu mai este langa mine, ori de cate ori iau o decizie importanta ma intreb "oare mama ce ar spune?".
Tata
La 16 ani mi-am dat seama ce vreau sa fiu in viata: maestru bucatar. Asa ca am parasit scoala si am hotarat sa iau lumea in piept. Tata mi-a dat 50 de pence pentru un bilet de autobuz catre Harrogate si mi-a cumparat un sandvis si o ceasca de ceai in dimineata in care am pornit in lumea larga de unul singur.
M-a sfatuit sa bat la portile hotelurilor si restaurantelor in cautarea unui loc de munca. Desi foarte speriat, am facut cum mi-a spus. Ii sunt recunoscator pentru faptul ca m-a educat sa fiu un om disciplinat si responsabil. Altfel nu as conduce acum un restaurant cotat cu trei stele Michelin.
Deschizatorii de drum
Intr-o buna zi, inainte sa plec de acasa, am batut la usa unuia dintre cele patru restaurante de doua stele Mich