Deşi vara e departe, şi înainte, şi înapoi, Cezar Ioan ne propune un vin răcoritor şi nu tocmai bine înfipt în obiceiurile romănilor.
Recomandarea săptămânii este un Cabernet Sauvignon rosé., 2008, din gama 3 hectare de la Murfatlar.
L-am încercat alături de un pui “a la Veronese”* la unul dintre restaurantele mele preferate din Bucureşti, Thalia, şi mi-a plăcut structura sa destul de puternică, dar şi aromele proaspete de fructe roşii de pădure.
Pe total, am regăsit în acest Cabernet un ansamblu curat şi destul de armonios, drept pentru care îl recomand spre încercare ca pe una dintre alternativele decente de consum aflate la îndemâna amatorilor de rose-uri româneşti, la acest sfârşit de an. Aştept cu interes şi rose-ul din recolta 2009.
* Puiul “a la Veronese”, aşa cum îl mănânc eu la Thalia, constă în fâşii de piept de pui învelite în bacon şi trase la tigaie, scăldate într-un sos de roşii cu smântână, vin alb, parmezan şi puţină nucşoară.
Deşi vara e departe, şi înainte, şi înapoi, Cezar Ioan ne propune un vin răcoritor şi nu tocmai bine înfipt în obiceiurile romănilor.
Recomandarea săptămânii este un Cabernet Sauvignon rosé., 2008, din gama 3 hectare de la Murfatlar.
L-am încercat alături de un pui “a la Veronese”* la unul dintre restaurantele mele preferate din Bucureşti, Thalia, şi mi-a plăcut structura sa destul de puternică, dar şi aromele proaspete de fructe roşii de pădure.
Pe total, am regăsit în acest Cabernet un ansamblu curat şi destul de armonios, drept pentru care îl recomand spre încercare ca pe una dintre alternativele decente de consum aflate la îndemâna amatorilor de rose-uri româneşti, la acest sfârşit de an. Aştept cu interes şi rose-ul din recolta 2009.
* Puiul “a la Veronese”, aşa cum îl mănânc eu la Thalia, constă în fâşii de piept de pui învelite în bacon şi trase la tigaie, scăl