Tribunalul Galaţi a legalizat, acum câteva zile, decizia Spitalului de Urgenţă din Galaţi de a-l concedia pe doctorul Paul Ichim pe motiv că funcţia de senator este incompatibilă cu cea de medic.
Problemele pentru medicul Paul Ichim au apărut după ce a devenit membru al Senatului României. Conducerea de atunci a Spitalului de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" i-a desfăcut contractul de muncă prin decizia 496/16.04.2009.
A urmat o bizară hotărâre de suspendare a contractului care nu mai exista. Motivul avalanşei de hotărâri ale spitalului are la bază o controversă care pare fără soluţie: există sau nu incompatibilitate între funcţiile de senator şi de medic?
Firesc, medicul a dat în judecată Spitalul, cerând să fie pus în drepturi. Tribunalul Galaţi a pus capăt zilele trecute disputei dintre cele două părţi şi a hotărât să respingă contestaţia senatorului.
Contactat de noi, doctorul Paul Ichim ne-a declarat că decizia justiţiei nu are temei şi o va ataca cu recurs, iar juristul de la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, care i-a desfăcut contractul de muncă, se va alege cu plângere penală pentru abuz în serviciu.
„Sunt singurul parlamentar din România care nu poate profesa ca medic. Ceilalţi colegi din ţară îşi practică profesia bine mersi, evident în limita timpului disponibil. Ori legea este una pentru toţi, ori nu", susţine senatorul.
Hotărâri judecătoreşti contradictorii
Este de remarcat că hotărârea Tribunalului Galaţi se bate cap în cap cu o altă decizie a instanţei.
Judecătorii stabiliseră iniţial că suspendarea contractului de muncă al doctorului Ichim nu este legală întrucât nu există nici un fel de incompatibilitate între funcţia de senator şi cea de medic. Adică exact invers faţă de cum s-a decis acum.
Preşedintele Colegiului Medicilor din Galaţi, doctorul Dumitru Cristea, ne-a declarat că preferă să se ab