Elevii din şcolile timişorene au dat hârtia şi pixul pe platforme online internaţionale, iar creta, pe tabla pe care scriu cu degetul.
Metodele de predare şi de învăţare online şi folosirea tehnologiilor multimedia pentru implementarea materiei nu mai sunt de mult o noutate pentru elevii din capitala Banatului. Elevii din clasa a doua a Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” au aruncat buretele îmbâcsit şi markerul cu care scriau la tablă.
Micuţii scriu acum cu degetul sau cu un creion special pe o tablă cu ecran touchscreen.
„Este conectată la computerul din clasă şi la internet. Imaginea vine de la videoproiector. Pot coborî o pagină cu degetul, le pot pune filme de pe internet şi o pot folosi şi ca alfabetar”, a explicat Eliţa Dogar, învăţătoare.
Temele se fac pe internet
Cabinetul multimedia este folosit pentru fiecare materie şi calculatorul este din ce în ce mai prezent în stilul lor de învăţare. Elevii din clasa a V-a a Şcolii Generale Numărul 18 îşi fac temele la matematică pe internet, laolaltă cu alţi mii de tineri din întreaga lume. „Temele vor fi puse de ei pe internet, eu le verific şi dacă sunt în regulă le dau un steguleţ. Copiii ştiu atunci că pot posta tema pe care au realizat-o, pentru a fi văzută de toţi elevii de pe platformă”, a spus Petronela Verendean, dirigintă.
Prichindeii nu se mulţumesc însă cu atât şi insistă să traducă totul în engleză. „Fiecare din grupă intră pe net şi scrie tema şi eu vin şi le traduc în engleză ca să poată fi citită de toată lumea”, a spus Louis Chahem, elev.
Profesorii ajută copiii să se implice în astfel de proiecte pentru că sunt mai atraşi şi mai interesaţi de materie. „Se pot lega prietenii, dar şi noi colaborări. În plus, se poate face schimb de modele de învăţare”, a spus Lia Vaida, coordonatoare de proiecte.
Fonduri pentru noile metod