Sa urmarim cu atentie aceste doua saptamani! Si sa fim foarte foarte prudenti!
Iata ce circula de citeva ore deja pe net, prin inboxuri, pe bloguri, pe forumuri dinspre PSD, chipurile:
MEMO – turul II ofensiva pe tema fraudării alegerilor
1. Nu repetaţi greşeala din alegerile prezidenţiale 2004
În 2004, Adrian Năstase au câştigat primul tur de scrutin în faţa lui Traian Băsescu la o diferenţă de peste 7% (40,94% faţă de 33,93%). Această diferenţă ar fi trebuit să îi ofere o victorie fără probleme în turul II. Cu toate acestea, Adrian Năstase a pierdut alegerile.
Motivul principal al eşecului din 2004 este campania agresivă realizată de tabăra
candidatului Alianţei PNL-PD pe tema fraudării alegerilor. Acuzaţia că PSD a fraudat
alegerile a fost vehiculată în continuu prin intermediul televiziunilor şi a presei scrise, prin intermediul campaniei de afişaj şi prin intermediul internetului. Efectele acestui campanii au fost mobilizarea electoratului lui Traian Băsescu, concomitent cu demobilizarea electoratului nostru. PSD a reacţionat tardiv şi greoi, fiind în permanentă defensivă.
Nu trebuie uitate nici exit-poll-urile din seara celui de al doilea tur de scrutin. Exit-poll-urile din seara de 12 decembrie 2004 arătau iniţial un mic avans pentru Adrian Nastase (51% faţă de 49%). Sub presiunea generată de acuzaţiile de fraudare, institutele nu au avut curaj să anunţe un rezultat aşa de strâns şi au dat egalitate 50%-50%. Rezultatul îl ştim cu toţii: Traian Băsescu a câştigat cu mai puţin de 2 procente în faţă. Aceste greşeli comise în 2004, nu trebuie repetate acum. Este esenţial pentru victorie ca Mircea Geoană şi liderii PSD să gestioneze ofensiv tema fraudării.
2. Folosirea exit-poll-urilor din seara primului tur pentru a declanşa ofensiva
pe tema fraudării
Toate sondajele pe care le-am făcut până în ace