Sunt nelinistiti, plictisiti de asteptat o promovare si sar din job in job. Ar parea o descriere a asa-numitei Generatii Y, tinerii pana in 30 de ani, cunoscuti pentru cautarea unor gratificatii imediate.
Insa, potrivit ultimelor studii, aceste lucruri ii caracterizeaza si pe cei cu varste intre 32 si 44 de ani, Generatia X, care se simt oarecum uitati de autoritati si companii, avand in vedere ca exista facilitati pentru tineri, cat si pentru cei de peste 50 de ani, dar nu si pentru persoanele de varsta a doua.
Nu este prima data cand Generatia X trebuie sa faca fata problemelor economice. Ei au devenit maturi tocmai la inceputul anilor 2000, cand sectorul dot-com a explodat si sute de companii de Internet au dat faliment.
In ultimii ani, aceste persoane au inceput sa-si intemeieze familii si, sperau ei, trebuia sa vina perioada in care sa se bucure de pe urma muncii depuse pana acum, fiind promovati si castigand salarii mai bune.
Insa, din cauza recesiunii, angajatii cu varste intre 50 si 61 de ani, asa-numitii "baby boomers", au hotarat sa iasa la pensie mai tarziu, ocupand posturile pe care cei din Generatia X si le doresc, potrivit unor studii citate de Associated Press.
Iar, de cealalta parte, se afla Generatia Y, tinerii de pana in 32 de ani, care cer salarii mai mici si sunt "vanati" pentru cunostintele din domeniul tehnologic.
Dupa criza, majoritatea angajatilor intentioneaza sa-si gaseasca noi job-uri
A existat o scurta perioada in care Generatia X era "la conducere". De exemplu, reprezentantii acesteia au pus bazele Google si a multor alte companii tehnologice importante.
Insa, in prezent, acestia sunt ignorati pe piata muncii. Potrivit unui studiu efectuat de Deloitte Consulting, doua treimi din directorii marilor companii sunt ingrijorati ca ar putea pierde ang