Multi dintre noi ne jucam si lucram la un computer si avem grija de "sanatatea" acestora. Atunci cand exista o problema cu computerul ne ocupam imediat de aceasta si chiar facem tot posibilul ca problemele sa nu apara. Cu organismul nostru procedam la fel? Daca nu, ar trebui. Afla in continuare cum trebuie sa pui in practica, pe propriul organism, regulile aplicate in cazul computerelor.
Se intampla sa abuzezi din cand in cand de computerul personal, insa ai grija sa aiba o stare buna de functionare. Instalezi programe anti-virus, porti laptop-urile in genti speciale, opresti si repornesti computerul atunci cand se misca incet si cand iti da o eroare te ocupi de problema, aminteste International Business Times. In mod normal ar trebui sa ai la fel de multa grija de propriul organism.
Atunci cand ai deschis un joc, un chat, browser de Internet si program de editat fotografii, computerul se va opri. La fel se intampla si cu organismul tau atunci cand incerci sa faci mai multe sarcini in acelasi timp. Cercetatorii spun ca IQ-ul scade atunci cand incercam sa facem mai multe lucruri in acelasi timp, asa ca tot ce vei reusi este sa lasi lucrurile pe jumatate facute.
In timp ce in privinta computerului poti opri cateva programe, in lumea reala trebuie sa nu raspunzi la telefon in timp ce mananci sau faci alte activitati in acelasi timp.
Ai instalat un program antivirus pe computerul tau? Foarte bine. Poti face acelasi lucru si pentru organismul tau, adica sa il protejezi impotriva virusilor. Cum? Dormi suficient, mananca sanatos - incluzand multe fructe si legume, fa exercitii fizice in mod regulat, ia suplimente alimentare, incearca sa eviti pe cat posibil situatiile stresante din viata ta.
Astepti pana bateria laptopului tau se sfarseste sau il bagi inainte in priza? Presupunand ca alegi a doua varianta, incearca