Transplantul cu păr propriu conferă podoabei capilare un aspect natural, iar peste 98% din grefele implantate rezistă pentru toată viaţa. Firele de păr sunt recoltate pentru această procedură de la ceafă sau din părţile laterale ale scalpului, zone neafectate de calviţie. Implantul asigură o acoperire uniformă.
Înainte de implant, pacientul trebuie să efectueze un set de analize pentru a diagnostica afecţiunea care a cauzat căderea părului.
„Operaţia începe cu dezinfectarea părului ce urmează a fi transplantat şi a zonei afectate de calviţie. Apoi, se continuă cu anestezia locală. Se extrag firele împreună cu rădăcina de la ceafă şi din zonele laterale ale scalpului, fiecare grefă având cel mult trei fire, pentru că mai mult de atât nu ar da o acoperire uniformă.
De obicei sunt necesare 800 de asemenea grefe, dar ele pot ajunge uneori şi la 1.200. După ce se efectuează orificiile pentru implantare, se acoperă zona afectată de chelire", explică medicul primar dermatolog Irinel Nedelcu, directorul Egoclinic, clinică specializată în tratarea afecţiunilor părului.
Nu necesită internare
La sfârşitul operaţiei, zona din care s-a prelevat păr se închide printr-o sutură specială, astfel încât să nu lase urme vizibile. Zona implantată nu se acoperă cu pansament, pentru că se foloseşte o soluţie antiseptică specială, care, prin uscare, formează o peliculă protectoare.
Pacientul poate merge acasă imediat după implant. Prima spălare a părului se face la o săptămână de la implant, când crusta formată începe să se desprindă. În primele două luni, firele transplantate cresc şi cad inconstant, apoi ele vor avea un ritm normal de creştere.
Se realizează într-o singură şedinţă
Peste 98 la sută din grefele implantate rezistă în timp. „În majoritatea cazurilor, un singur tratament este suficient pentru acoperirea zonelor lipsite de păr. Da