Bătrânii cazaţi la Căminul pentru persoane vârstnice din Braşov au fost plimbaţi ieri de la o secţie de votare la alta. În cele din urmă, pentru că ar fi avut de parcurs o distanţă prea mare pentru posibilităţile lor, mulţi dintre ei au renunţat să-şi mai exercite dreptul de vot. Sursa: Andrei Paul Bătrânii de la azil au votat, până la ultimul scrutin inclusiv, la secţia de votare 156, amenajată la şcoala din apropiere, pe listele suplimentare. Asta, deoarece au vize de reşedinţă, respectiv flotant, care atestă că locuiesc la cămin. Acesta este amplasat pe strada Gladiolelor numărul 4 din Braşov, la periferia sudică a oraşului şi la aproximativ opt kilometri de centru.
Astăzi însă, doar câţiva dintre cei care s-au deplasat la secţia de votare obişnuită şi-au putut exprima opţiunea. „Au venit cum au putut, de dimineaţă, şi i-am trecut pe listele speciale, deoarece în explicaţia care apare pe formularele de liste speciale nu se specifică nimic despre persoanele care au viză de flotant. Apoi am sunat la Biroul Electoral Judeţean şi i-am îndrumat spre secţiile speciale pe cei care nu au domiciliul în Braşov şi spre cele de la adresele de domiciliu pe cei cu domiciliul în Braşov“, a declarat Zenobia Nicoară, preşedintele secţiei de votare 156 din Braşov.
Li s-a recomandat să ocolească gara
Bătrânii au fost îndrumaţi la alte secţii de votare după ora 10.00, iar înainte de această oră au votat, la secţia 156, aproximativ 20 de persoane vârstnice care locuiesc la cămin.
„Orice cetăţean poate vota fie la domiciliu, iar reşedinţa nu are legătură cu domiciliul, fie la secţiile speciale. Din acest motiv, persoanele vârstnice care au domiciliul în Braşov şi locuiesc la căminul de bătrâni nu pot vota decât la secţiile de votare la care sunt arondaţi potrivit adresei de domiciliu, iar cei care nu au domiciliul în municipiul