Şase ani de existenţă, în diverse formule de scenă. S-au schimbat şi ritmurile? Mandinga a pornit acum şase ani de la un nucleu de patru muzicieni care au ştiut exact încotro merg şi cum să ajungă acolo. Am fost hotărâţi să nu facem rabat de la calitate şi să investim mult timp şi bani în acest proiect. De la începutul lui 2007 ne găsim în aceeaşi formulă despre care noi spunem că este cea mai bună dintre toate: Alex (trompetă, voce), Chupi (tobe), Bazooka (percuţie), Florin (bass), Ella (voce), Zach (saxofon), El Nino (percuţie), Alejandro (voce), Tony (trombon) şi Omar Secada (clape). În toţi aceşti ani, ritmurile nu s-au schimbat, însă au evoluat vizibil.
• Care credeaţi că va fi cea mai mare "rezistenţă" pe care o va opune piaţa muzicii Mandinga?
La început nu ne-am gândit foarte mult la asta, dar putem spune acum că cea mai mare "rezistenţă" o întâmpinăm din partea radiourilor, pentru că piesele noastre - deşi cu mare succes în concerte - pătrund foarte greu în FM. Însă publicul şi organizatorii de concerte au aflat că Mandinga înseamnă mai mult decât un single difuzat la radio, aşa că ne solicită mereu în spectacole pentru show-ul nostru plin de energie.
• Cum e să cânţi salsa într-o ţară împărţită între horă şi dance?
Ne-am dat seama că trebuie să facem ceva pentru a dezvolta mişcarea latino în România, nu ne-am limitat la a ne ocupa doar de propriile spectacole. Aşa a apărut Salsafest şi, mai nou, Radio Sol, un radio online care difuzează exclusiv muzică latino. Suntem în legătură cu multe şcoli de dansuri latino din ţară. Credem că este loc pentru toată lumea pe piaţa muzicală, dar între horă şi dance noi am hotărât să impunem "balkan salsa".
• Ce înseamnă "balkan salsa"?
Deşi ne manifestăm muzical într-o ţară în care telenovelele "fac legea", muzica latino este considerată (curios!) de nişă. La început câ