Constănţenii „adoptaţi", fără forme legale, dar şi cetăţenii aflaţi temporar pe raza teritorială a judeţului Constanţa, au „invadat", ieri, Gara din Constanţa pentru a-şi vota noul şef al statului. Trebuie precizat faptul că majoritatea cetăţenilor pe care i-am chestionat au declarat că nu sunt turişti sau nu fac parte din categoria celor care tranzitează Constanţa şi îşi aşteaptă trenul.
Veniţi din mai multe colţuri ale judeţului, locuitorii au aşteptat, ieri, chiar şi două ore să pună ştampila în dreptul candidatului preferat. După cum ne-a declarat preşedintele Secţiei de votare nr. 192 Alexandru Morţi, numai până la prânz au votat 200 de persoane, până la ora încheierii scrutinului fiind aşteptate peste 1.000 de persoane, dat fiind fluxul de la primele ore ale dimineţii. O explicaţie a aglomerării în cele trei secţii speciale de la malul mării ar fi şi completarea declaraţiei pe propria răspundere, prin care cel care votează se obligă să nu îşi dubleze votul într-o altă secţie de votare. Văzute dintr-o altă perspectivă, punctele de votare de tranzit, unde votează studenţii sau turiştii, sunt puncte-cheie, unde se pot face manevre electorale pentru furtul de voturi. Constănţenii „adoptaţi", fără forme legale, dar şi cetăţenii aflaţi temporar pe raza teritorială a judeţului Constanţa, au „invadat", ieri, Gara din Constanţa pentru a-şi vota noul şef al statului. Trebuie precizat faptul că majoritatea cetăţenilor pe care i-am chestionat au declarat că nu sunt turişti sau nu fac parte din categoria celor care tranzitează Constanţa şi îşi aşteaptă trenul.
Veniţi din mai multe colţuri ale judeţului, locuitorii au aşteptat, ieri, chiar şi două ore să pună ştampila în dreptul candidatului preferat. După cum ne-a declarat preşedintele Secţiei de votare nr. 192 Alexandru Morţi, numai până la prânz au votat 200 de persoane, până la ora încheierii scru