Atât bolnavii internaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova, cât şi bătrânii aflaţi în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială s-au prezentat ieri încă de la primele ore ale dimineţii să-şi exercite dreptul de vot. Bolnavii imobilizaţi la pat în spital care au omis să depună cerere pentru solicitarea urnei mobile, nu au avut posibilitatea să voteze, şi nici medicii de gardă.
Deşi bolnave, zeci de persoane internate în Spitalul de Urgenţă din Craiova s-au prezentat ieri de la primele ore ale dimineţii să-şi aleagă preşedintele şi să voteze referendumul. În spital a fost instalată o secţie specială, la care puteau să-şi exprime votul toate persoanele care nu au domiciliul în Craiova. Unul dintre alegători era tocmai din Dâmboviţa, comuna Niculeşti. Deşi are probleme cu inima şi este internat pentru investigaţii la Centrul de Cardiologie, pacientul a decis să coboare pentru câteva minute, mulţumit că poate să voteze. Bărbatul a mărturisit că a fost prezent la toate alegerile care au avut loc, indiferent de starea de sănătate sau problemele pe care le-a avut.
În spital, bolnavii îşi aşteptau rândul în faţa uşii secţiei de votare. „Sunt internat, dar vreau să-mi îndeplinesc obligaţia pe care o am, de a vota. Votez atât pentru referendum, deoarece sper într-o schimbare, dar şi pentru preşedinte. Următorii cinci ani sunt decisivi pentru România, e important pe cine alegem pentru a scăpa ţara de criza economică, a oferi tinerilor locuri de muncă, dar şi salarii sau pensii egale“, a declarat Ilie Leoveanu, din comuna doljeană Celaru.
Până la ora 10.00, la Secţia specială de votare nr. 169 din Spitalul de Urgenţă Craiova, 45 de alegători au solicitat să voteze pentru preşedinte şi 41 pentru referendum.
BEJ a lăsat imobilizaţii la pat fără drept de vot
Pacienţii imobilizaţi de la Spitalul nr. 1 nu şi-au putut exercita dreptul de vot p