Concluzia trimisului special al spaniolilor de la „El Pais”, care a bătut România din Mureş până la Giurgiu şi de la Bucureşti până la Vaslui, e cât se poate de realistă: România e, la capătul a două decenii de tranziţie spre capitalism, o ţară „coruptă, fără bani şi fără guvern”. Cotidianul naţional spaniol „El Pais” l-a trimis în România pe Raul Sanchez Costa pentru a lua pulsul unei ţări aflate în plină frământare economică
Concluzia trimisului special al spaniolilor de la „El Pais”, care a bătut România din Mureş până la Giurgiu şi de la Bucureşti până la Vaslui, e cât se poate de realistă: România e, la capătul a două decenii de tranziţie spre capitalism, o ţară „coruptă, fără bani şi fără guvern”.
Cotidianul naţional spaniol „El Pais” l-a trimis în România pe Raul Sanchez Costa pentru a lua pulsul unei ţări aflate în plină frământare economică şi politică, la 20 de ani de la căderea comunismului.
Săli de clasă aflate la etajul unor „private” duhnind a tutun prost şi băuturi ieftine, la Iernut, Şcoli confruntate cu perspectiva unei ierni fără încâlzire din pricina datoriilor acumulate în ultima vreme la Vaslui, spitale care îşi trimit pacienţii să-şi cumpere pe banii lor medicamentele de care depinde vindecarea lor, la Giurgiu.
Tabloul sărăciei şi lipsei de organizare din „România profundă” este completat de criza politică de la Bucureşti. „El Pais” notează cu o acribie deloc lipsită de stupoare episoadele neverosimile ale meciului politicianist care a pus pe planul al doilea criza economică profundă în care s-a scufundat România. Ieşirea PSD de la guvernare, căderea Cabinetului Boc 2, eşecul proiectului Croitoru şi „ignorarea absolută” a lui „Klaus Johannis, favoritul majorităţii politice şi, conform sondajelor, şi a cetăţenilor” de către preşedintele Traian Băsescu. „România rămâne în incertitudine şi aşteaptă rezultatul alegerilor p