Angajatul Inspectoratului de Jandarmi Suceava a fost scos din anonimat de celebrul grafician Mihai Pînzaru, care i-a promovat creaţiile anul trecut.
A descoperit grafica în anul 1986, când un profesor de la şcoală l-a îndrumat spre desenul în tuş. Oliviu avea 13 ani când a început să-şi exprime trăirile şi sentimentele cu ajutorul creionului şi al tuşului. „De mic îmi plăcea să desenez, dar nu aveam curajul să arăt nimănui pentru că nu eram sigur de talentul meu“, povesteşte graficianul. Primul desen a fost un peisaj din munţii Dornei, făcut în timpul unei vacanţe petrecută cu familia.
Cu ajutorul celui mai recunoscut caricaturist din municipiu, Mihai Pînzaru (PIM), Oliviu a debutat oficial în lumea graficii în 2008, la expoziţia „Salonul Anual 2008 al Artiştilor Plastici Amatori din Judeţul Suceava“, cu două desene.
La câteva zile distanţă, în acelaşi an, Oliviu a avut şi prima expoziţie personală de grafică, deschisă în cadrul unităţii la care lucrează ca jandarm, intitulată „Oameni şi locuri“. „Îmi place mult să fac portrete pentru că aşa pot evidenţia expresia feţei oamenilor“, spune graficianul.
Prima expoziţie personală a fost pentru colegi
La jumătatea acestui an a participat la „Salonul de Primăvară –Vară al Artiştilor Plastici din Bucovina“, expoziţie care a deschis zilele oraşului Suceava. Recent, pe 13 noiembrie, a expus în cadrul „Salonului Naţional/Internaţional de Umor Suceava 2009, ediţia XX“, unde s-a clasat printre cei patru finalişti.
Următorul pas în cariera artistului este lansarea unei cărţi pentru copii „Flendurici“. „Este vorba despre o carte cu poezii şi ilustraţii pentru copiii de grădiniţă, pentru care eu am scris versurile şi am făcut desenele“, precizează Oliviu. „Prin desen mă regăsesc şi îmi alung oboseala şi stresul cotidian“, explică jandarmul care îşi doreşte mult să înceap