Carnea de pui se va scumpi cu peste 20% de la 1 ianuarie 2010, fermierii urmand sa majoreze preturile pentru a compensa anularea subventiilor incepand cu anul viitor, a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania (UNCPR). "Dupa ce se vor elimina subventiile la carnea de pui, la 1 ianuarie 2010, producatorii vor majora imediat preturile cu 20-30%. Potrivit normelor europene, subventia de 1,6 lei pe cap de pui se elimina de la 1 ianuarie, iar Guvernul inca nu a stabilit cum vom lucra in continuare", a spus Van. El a adaugat ca scumpirea de peste 20% a carnii de pui ar urma sa compenseze eliminarea subventiei. Din datele UNCPR, 25% din carnea de pui de pe piata, respectiv 100.000 de tone pe an, provine din importuri.
Carnea de pui se va scumpi cu peste 20% de la 1 ianuarie 2010, fermierii urmand sa majoreze preturile pentru a compensa anularea subventiilor incepand cu anul viitor, a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania (UNCPR). "Dupa ce se vor elimina subventiile la carnea de pui, la 1 ianuarie 2010, producatorii vor majora imediat preturile cu 20-30%. Potrivit normelor europene, subventia de 1,6 lei pe cap de pui se elimina de la 1 ianuarie, iar Guvernul inca nu a stabilit cum vom lucra in continuare", a spus Van. El a adaugat ca scumpirea de peste 20% a carnii de pui ar urma sa compenseze eliminarea subventiei. Din datele UNCPR, 25% din carnea de pui de pe piata, respectiv 100.000 de tone pe an, provine din importuri.