Csaba Gergely, 39 de ani, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in resurse umane de pe piata locala, a preluat la inceputul anului 2008 conducerea HR Club, asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania, si urmeaza sa isi incheie mandatul in decembrie. Cum arata HR Club dupa un an si ce sfaturi le da sefilor din departamentele de resurse umane cel care a vazut indeaproape cum a schimbat criza piata muncii?
Managerii de top romani considera ca abilitatile directorilor de resurse umane inca lasa de dorit si asteapta de la acestia sa imbunatateasca procesele de management al performantei si sistemele de recompensare, arata un studiu recent realizat de compania de cercetare Daedalus Millward Brown, la solicitarea HR Club. Departamentul de resurse umane este in continuare printre ultimele pe care top managerii le iau in considerare in economia unei organizatii, clasandu-se pe pozitia a cincea in functie de "greutatea" in luarea deciziilor in companie, potrivit studiului realizat pe un esantion de 225 de persoane.
"Cred ca avem cu totii (directorii de HR - n.r.) puncte forte, insa poti sa fii suport bun pentru business doar daca intelegi foarte bine afacerea companiei in cadrul careia lucrezi. Un director de resurse umane bun se diferentiaza de ceilalti daca a lucrat inainte si in alte departamente", sustine Csaba Gergely, presedintele HR Club, organizatie care numara 370 de membri, dintre care 65% sunt directori de resurse umane sau directori generali.
Gergely detine in prezent si functia de director de resurse umane in cadrul companiei de credite de consum Provident Financial, pe care a preluat-o la inceputul lunii iunie a acestui an. Anterior, el a fost senior manager la compania de consultanta si audit PricewaterhouseCoopers (PwC) timp de aproape un an si jumatate, unde s-a ocupat de trei linii de business: studii salariale (Payw